2 min Leestijd

Seminar ‘Juridische en Technische Update Beveiliging Persoonsgegevens’

Versteeg Wigman Sprey advocaten organiseert in samenwerking met Horlings IT-auditors op 14 maart 2013 het seminar ‘Juridische en Technische Update Beveiliging Persoonsgegevens‘. Tijdens het seminar komt aan de orde welke persoonsgegevens dienen te worden beveiligd, en op welke wijze.

De wet!

Iedere organisatie, ook de uwe, heeft gevoelige persoonsgegevens in haar bestanden. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) schrijft voor dat die persoonsgegevens beveiligd worden. Niet voldoen aan de wet kan u op hoge boetes en reputatieschade komen te staan, en als gegevens op straat komen te liggen kan dat funest zijn voor uw organisatie.

Kwetsbaarheden…

Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over privacy-gevoelige gegevens die op straat komen te liggen. Onvoldoende beveiligde IT-systemen en menselijk falen maken dit mogelijk. Veelal zijn organisaties zich niet bewust in welke mate zij privacy-gevoelige gegevens in huis hebben en wat de vereisten zijn die de Wbp aan de beveiliging daarvan stelt. Daarnaast ontbreekt het veelal aan voldoende inzicht in de kwetsbaarheden in IT-systemen.

Politiek

Het huidige kabinet maakt zich ook zorgen dat privacy-gevoelige gegevens onvoldoende beveiligd worden en heeft in het regeerakkoord besloten het College Bescherming Persoonsgegevens meer bevoegdheden op dat gebied te geven, waaronder het opleggen van hogere boetes.

Wat betekent dit voor u?

Wilt u meer weten over de beveiligingsvoorschriften van de Wbp, en wat die voor uw organisatie betekenen? Kom dan op 14 maart naar het seminar “Juridische en technische update beveiliging persoonsgegevens”! In een uur brengen wij u op de hoogte van de regels en de ontwikkelingen en van wat er van u als organisatie wordt verwacht.

Voor wie?

Voor iedereen die in zijn of haar organisatie bestanden met persoonsgegevens heeft.

Sprekers

Juridische update
Jos Swinkels is advocaat bij Versteeg Wigman Sprey Advocaten en is gespecialiseerd in privacywetgeving. Hij zal u op de hoogte brengen van de juridische aspecten van de beveiligingseisen in de Wbp.

Technische update
Robert Johan is IT-auditor bij Horlings IT-auditors en onder andere gespecialiseerd in beveiligingsvraagstukken. Hij zal vertellen wat de technische consequenties zijn van de beveiligingseisen in de WBP.

Wanneer, waar hoe laat?

  • Donderdag 14 maart 2013
  • Horlings Accountants en belastingadviseurs, Jozef Israëlskade 46, Amsterdam
  • 15.30 – 18.00 uur

Programma

  • 15.30 – 16.00 Binnenkomst
  • 16.00 – 17.00 Updates, vragen en discussie
  • 17.00 – 18.00 Borrel en hapje

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via een mail naar secretariaat@vwsadvocaten.nl o.v.v. “aanmelding WBP”.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en de routebeschrijving. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Parkeren voor de deur is gratis.