Wat wij doen

Film & televisie

Wij kennen de ins en outs van de film- en televisiewereld en alle juridische facetten ervan.

Dat komt onder meer omdat we deze wereld van binnenuit kennen, drie van onze advocaten waren voordat zij de overstap naar de advocatuur maakte daarin werkzaam. We kennen de regels van de verschillende fondsen en onderhouden hiermee nauwe contacten. Ook geven wij les aan de Nederlandse Filmacademie.

Onze kennis van het intellectuele eigendomsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en mediarecht, zetten we in bij het adviseren en procederen over film en televisieprogramma’s.

Wij weten alles van internationale coproducties en kunnen u in het hele traject bijstaan. We kunnen u adviseren bij het opzetten van CV’s waarbij investeerders onder fiscaal gunstige voorwaarden kapitaal kunnen verschaffen aan een film. Verder kunnen wij coproductie-, scenario- en regiecontracten voor u opstellen en beoordelen. Daarnaast kunnen wij beoordelen of uw scenario, film of documentaire inbreuk maakt op intellectueel eigendomsrechten. Ook adviseren we over de Mediawet en aanverwante regelgeving, bijvoorbeeld over reclame- en sponsorregels als productplacement. Door onze ervaring kunnen wij snel risico’s analyseren.

Wij staan onder meer producenten, omroepen, scenaristen, regisseurs, production designers, acteurs en actrices bij.