Wat wij doen

Uitingsvrijheid

Vrijheid van meningsuiting kent zijn grenzen. Dat is geen politieke uitspraak maar een puur juridische. Van oudsher kon niet iedereen altijd alles zeggen. Men heeft de ander nooit mogen beledigen.

Privacy speelt een grote rol. Hoe ver mag de pers duiken in het privéleven? Wanneer weegt de inbreuk op de privacy niet meer op tegen het belang van de pers om het publiek te informeren? Deze vragen beantwoorden we dagelijks.

De vraag of een perspublicatie grenzen overschrijdt beoordelen wij. Minstens zo belangrijk is de vraag of het verstandig is iets tegen de pers te ondernemen. Zelfs al is de berichtgeving apert onjuist. Vaak triggert optreden immers meer publiciteit.

Wij geven vooraf onze mening over een bepaalde publicatie. En daarna procederen we waar nodig om publicatie van een rectificatie (als die zin heeft) en schadevergoeding vergoed te krijgen.

Weinigen weten dat de vrijheid van meningsuiting in principe ook geldt voor reclame. Het is wel zo dat aan reclame veel strengere eisen worden gesteld dan aan andere publicaties: reclame mag zelfs niet misleiden. Daarnaast moet reclame onder bepaalde omstandigheden aan allerlei mededelingsvereisten voldoen.

Neem contact met ons op

Merel Teunissen advocaat

"Als advocaat ben ik pragmatisch en denk ik graag met mijn cliënten mee om tot een oplossing te komen."

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.