Wat wij doen

Contractenrecht

Samenwerkingen tussen mensen zijn vrijwel altijd complex. Het in een leesbaar en zo simpel mogelijk contract gieten van dat complexe gebeuren is de kern van ons werk.

Dat doen we in samenwerkingstrajecten waar partijen nog jarenlang door een deur moeten maar ook in afscheidstrajecten. Bijvoorbeeld bij het verkopen van een onderneming. We onderhandelen scherp en zakelijk en altijd na een precieze inschatting van de positie van de cliënt. Realisme in het voortraject betaalt zich uit in een beter resultaat.

In de media en de creatieve industrie is de waardeketen vaak lang en complex. Wij overzien de hele keten en zorgen voor op elkaar afgestemde documenten. Zeker in een online omgeving zijn er vele partijen die bij de communicatie en exploitatie betrokken zijn. Wij maken een robuust juridisch kader.

We zorgen voor de contracten tussen talent en de omroep of producent. We kennen bij die onderhandelingen de markt, de prijzen en de percentages. De meeste partijen in de sector kennen ons goed en weten dat we realistisch en zakelijk opereren.

Wij procederen veel over stukgelopen samenwerkingen, tegenvallende overnames, inbreuken op contractueel overgedragen rechten van intellectuele eigendom. Bij discussies over contracten is strategie essentieel. Bij het opzeggen of ontbinden van overeenkomsten treden we heel precies op om verlies van positie en later van de procedure te voorkomen. Wij kennen alle stappen en mogelijkheden. We houden elkaar scherp door onze keuzes binnen kantoor telkens kritisch te laten toetsen door onze collega’s.

Neem contact met ons op

Jaap Versteeg advocaat

"Als advocaat kan ik complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen."

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.