1 min Leestijd

Brandbrief van Nederlandse postproductiebedrijven aan politiek

Nederlandse postproductie- en facilitaire bedrijven hebben 20 juni 2012 een brandbrief gestuurd naar minister Verhagen en staatssecretaris Zijlstra. Daarin roepen zij de politiek op om een economische stimuleringsmaatregel (tax shelter) voor de filmindustrie op te richten.

De maatregel zou de Nederlandse filmsector, die momenteel onder grote druk staat, moeten stimuleren. Het gunstige effect van een economische stimulerende maatregel zou tweeledig zijn. Zo zou niet alleen de uitstroom van Nederlands productiegeld naar het buitenland afnemen, maar zou Nederland zo zelf een internationaal interessant (co-)productieland worden, waardoor kapitaal zal worden aangetrokken worden en werkgelegenheid worden gecreëerd.

Om Nederlandse films te financieren en realiseren maken filmproducenten steeds vaker (noodgedwongen) gebruik van buitenlandse tax shelter-regelingen. Volgens een schatting van het Nederlands Filmfonds is vorig jaar EUR 13.7 miljoen in het buitenland (met name België) besteed.

De brandbrief is een initiatief van Filmmore, ondertekend en ondersteund door bedrijven en freelancers die ruim 650 filmprofessionals vertegenwoordigen in de filmindustrie waaronder: CINECO, AVP, STORM, Cam-a-lot, WarnierPosta, NCE (Nederlandse vereniging van Cinema Editors) NSC (Netherlands Society of Cinematographers).

About Jaap Versteeg

Jaap Versteeg advocaat

Jaap kan als geen ander complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen. Hij maakt daarbij gebruik van zijn grote kennis van en ervaring met alle facetten van het contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en zaken over onrechtmatige perspublicaties.

Hij brengt langdurige en publicitair gevoelige conflicten voortvarend tot een goed einde.

Jaap heeft een advies- en procespraktijk ten dienste van ondernemingen en culturele instellingen maar ook talent: een groot aantal presentatoren, musici, schrijvers en andere creatieve persoonlijkheden. Jaap vervult verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Verder doceert hij recht aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Theaterschool).

Meer over Jaap Versteeg