2 min Leestijd

Film BLIND in première

Maandag 5 februari 2007 zal in Cinema de Graaf in Hilversum de film Blind van regisseur Tamar van den Dop en producent Phanta Vision in première gaan.

De film is opgenomen in België en Bulgarije, en is ondermeer een samenwerking tussen het Nederlands Fonds voor de Film, het filmfonds VAF in Vlaanderen en het Bulgaarse nationale filmfonds. Versteeg Wigman Sprey is verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van de film en heeft de producent bijgestaan bij het tot stand brengen van de financiering.

BLIND vertelt het verhaal van Marie, een vrouw die zich schaamt voor haar uiterlijk, en Ruben, een eenzame onhandelbare jongen die blind is sinds zijn vroegste jeugd. Marie heeft een prachtige stem en deelt met Ruben een grote liefde voor boeken en verhalen. Daarom vraagt Rubens moeder haar als voorlezeres voor haar zoon.

Maries verhalen voeren Ruben mee naar onbekende werelden. Al luisterend fantaseert hij bij haar stem het beeld van een mooie jonge vrouw. Niemand durft Rubens droombeeld te verstoren, ook Marie niet, want voor het eerst in haar leven vindt iemand haar mooi. Maar als de dokter vertelt dat Ruben geopereerd kan worden en weer zal kunnen zien slaat de angst toe. Zal ook Ruben Marie afwijzen of is ware liefde echt blind?

BLIND is het regiedebuut van Tamar van den Dop. Tamar maakte eerder de op festivals bekroonde korte film Lot en is bekend als actrice in onder andere de met een oscar bekroonde film Karakter. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door actrice Halina Reijn (Marie) en Joren Seldeslachts (Ruben).Het scenario van BLIND was semi-finalist van de Sundance NHK Script Award in 2003 en zal rond de release van de film door uitgeverij Podium worden uitgegeven als novelle.

Producent Petra Goedings van Phanta Vision Film International zag in BLIND een internationale co-productie en benaderde MMG (België) en Klas Film (Bulgarije). Door haar ervaring in het coproduceren van twee eerdere Bulgaarse films (INVESTIGATION en LETTER TO AMERICA) ontwikkelde Goedings een bijzondere relatie met het land en is BLIND de eerste buitenlandse film waar Bulgarije geld in geïnvesteerd heeft. Ondermeer dankzij deze samenwerking beschikte de film over een budget van 3,2 miljoen, dat Tamar van den Dop voldoende ruimte bood om de film te maken die ze voor ogen had. Gerenommeerde Head of Departments konden worden aangenomen zoals art director Hubert Pouille, director of photography Gregor Meerman, editor Sander Vos en composer Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL.

BLIND draait vanaf 8 februari in Nederland in 27 bioscopen.

Voor meer informatie:

www.blinddefilm.nl

www.phantavision.com

About Jaap Versteeg

Jaap Versteeg advocaat

Jaap kan als geen ander complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen. Hij maakt daarbij gebruik van zijn grote kennis van en ervaring met alle facetten van het contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en zaken over onrechtmatige perspublicaties.

Hij brengt langdurige en publicitair gevoelige conflicten voortvarend tot een goed einde.

Jaap heeft een advies- en procespraktijk ten dienste van ondernemingen en culturele instellingen maar ook talent: een groot aantal presentatoren, musici, schrijvers en andere creatieve persoonlijkheden. Jaap vervult verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Verder doceert hij recht aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Theaterschool).

Meer over Jaap Versteeg