2 min Leestijd

Film KICKS in premiere

Op maandag 19 februari 2007 zal in Pathe Tuschinski in Amsterdam de film Kicks van schrijver en regisseur Albert ter Heerdt en producent Jos van der Linden in première gaan. Versteeg Wigman Sprey is verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van de film en heeft de producent bijgestaan bij het tot stand brengen van de financiering.

In KICKS schiet een blanke politieman een Nederlands-Marokkaanse jongen neer. Is het een tragisch ongeluk of een racistisch incident? De film geeft een uitdagende kijk op de hedendaagse multiculturele samenleving, waarbij het schietincident de levens van diverse mensen op heftige, hilarische, maar ook confronterende wijze met elkaar in aanraking brengt.

Schrijver/regisseur Albert ter Heerdt en de cast zijn onder meer bekend van de bioscoophit Shouf Shouf Habibi! KICKS is een aangrijpende en warmbloedige film, die verschillen tussen mensen signaleert, maar vooral hun overeenkomsten benadrukt. De cast is deels bekend van de film Shouf Shouf Habibi, met acteurs als Mimoun Ouled Radi en Mimoun Oaissa. Andere rollen zijn voor Hadewych Minis, Maryam Hassouni, Eva Duivestein, Mohammed Chaara, Chantal Janzen en Roeland Fernhout.

Jos van der Linden was producent, uitvoerend producent, production manager of opnameleider van speelfilms zoals Zwartboek, Vet hard, Shouf Shouf Habibi!, Girl with a Pearl Earring, Costa!, De aanslag, Schatjes!, Het meisje met het rode haar, Spetters en Pastorale 1943. Voor televisie produceerde hij onder meer de series Shouf Shouf!, Costa!, Wilhelmina, Blauw blauw, Only Love en Tijd van leven. Momenteel werkt hij aan De Scheepsjongens van Bontekoe. KICKS is een gezamenlijke productie met Albert ter Heerdt en San Fu Maltha (Zwartboek, 4 Elements, Vet Hard).

KICKS draait vanaf 1 maart in de bioscoop.

Voor meer informatie:
www.kicksdefilm.nl
www.independentfilms.nl

About Jaap Versteeg

Jaap Versteeg advocaat

Jaap kan als geen ander complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen. Hij maakt daarbij gebruik van zijn grote kennis van en ervaring met alle facetten van het contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en zaken over onrechtmatige perspublicaties.

Hij brengt langdurige en publicitair gevoelige conflicten voortvarend tot een goed einde.

Jaap heeft een advies- en procespraktijk ten dienste van ondernemingen en culturele instellingen maar ook talent: een groot aantal presentatoren, musici, schrijvers en andere creatieve persoonlijkheden. Jaap vervult verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Verder doceert hij recht aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Theaterschool).

Meer over Jaap Versteeg