1 min Leestijd

Joran van der Sloot overweegt claim tegen De Vries

Volgens de advocaat van Joran van der Sloot, mr Bert de Rooij, heeft Peter R. de Vries met het uitzenden van de voorbankgesprekken in de zaak Natalee Holloway mogelijk inbreuk gemaakt op het auteursrecht van Joran van der Sloot.

De Rooij vergelijkt de zaak met de procedure die de erven van de in 2004 vermoorde Willem Endstra voeren tegen Het Parool vanwege openbaargemaakte tapes met geheime gesprekken tussen Endstra en de Amsterdamse politie. Volgens de Hoge Raad kan er auteursrecht op de zogenoemde ”achterbankgesprekken” op de Endstra-tapes berusten. Het is nu aan het Hof om te bepalen of de achterbankgesprekken het persoonlijke stempel van Endstra dragen.

Volgens De Rooij ”zijn de uitingen van iemand daarmee beschermd en wanneer iemand anders die te gelde maakt is dat een inbreuk op het auteursrecht”.

Bron: http://www.nu.nl/news/1820141/13/Joran_van_der_Sloot_denkt_aan_claim_tegen_De_Vries.html

 
 
 
 

About Jaap Versteeg

Jaap Versteeg advocaat

Jaap kan als geen ander complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen. Hij maakt daarbij gebruik van zijn grote kennis van en ervaring met alle facetten van het contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en zaken over onrechtmatige perspublicaties.

Hij brengt langdurige en publicitair gevoelige conflicten voortvarend tot een goed einde.

Jaap heeft een advies- en procespraktijk ten dienste van ondernemingen en culturele instellingen maar ook talent: een groot aantal presentatoren, musici, schrijvers en andere creatieve persoonlijkheden. Jaap vervult verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Verder doceert hij recht aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Theaterschool).

Meer over Jaap Versteeg