1 min Leestijd

Poster Sint niet angstaanjagend

De veelbesproken posters ter promotie van de horrorfilm Sint mogen blijven hangen. De Reclame Code Commissie (RCC) heeft haar beslissing hierover kenbaar gemaakt op 22 oktober 2010. De film is, kort gezegd, een horrorfilm voor kinderen van 16 jaar en ouder.

De RCC had de afgelopen tijd veel klachten ontvangen over de afbeelding van de “Sint” op de poster. Klagers waren van mening dat de afbeelding zeer ongeschikt is voor kinderen en dat het beeld niet staat met de “vriendelijke natuur” van het sinterklaasfeest.

De RCC meent dat de grens van het toelaatbare niet wordt overschreden. Zij veronderstelt dat men op het eerste gezicht het silhouet van Sinterklaas op zijn paard op de poster herkent. De RCC vindt dit echter voor kinderen niet angstaanjagender dan een willekeurige andere afbeelding van de Sint. Het gezicht van de Sint is zeer onduidelijk en donker afgebeeld. Gelet hierop acht de RCC het niet aannemelijk dat kinderen ten gevolge van dit beeld angstig zullen worden of dat zij hiervan nachtmerries zullen krijgen.

About Jaap Versteeg

Jaap Versteeg advocaat

Jaap kan als geen ander complexe situaties helder analyseren en daarop zorgvuldig actie ondernemen. Hij maakt daarbij gebruik van zijn grote kennis van en ervaring met alle facetten van het contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht en zaken over onrechtmatige perspublicaties.

Hij brengt langdurige en publicitair gevoelige conflicten voortvarend tot een goed einde.

Jaap heeft een advies- en procespraktijk ten dienste van ondernemingen en culturele instellingen maar ook talent: een groot aantal presentatoren, musici, schrijvers en andere creatieve persoonlijkheden. Jaap vervult verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Verder doceert hij recht aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Theaterschool).

Meer over Jaap Versteeg