Wat wij doen

Merken- en Modellenrecht

Bescherming van merken en modellen ontstaat niet vanzelf. Wij hebben alle kennis in huis om u bij te staan bij de registratie van een merk en/of model of wanneer u wilt optreden tegen een inbreuk.

Zo breed als de registratiemogelijkheden van een merk en/of model kunnen zijn, zo breed zijn wij ook inzetbaar. Wij bepalen met u de beschermingsomvang en reikwijdte van uw merk en/of model. Zo kunt u het merk en/of model in Nederland, België en Luxemburg registreren bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE), in Europa bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie en in landen wereldwijd bij World Intellectual Property Organization (WIPO).

Naast de vraag wat u met het merk en/of model wil doen, houden wij ons ook bezig met de voorvraag of dit juridisch ook mág. Met andere woorden: kan het geregistreerd worden, en wordt met het merk en/of model geen inbreuk gemaakt op de rechten van anderen? Wij zijn ervaren om dit op voorhand te beoordelen door een secuur onderzoek uit te voeren.

Pleegt een ander inbreuk op uw merk en/model? Dan helpen wij u als geen ander met de aanpak hiervan. Hierbij valt te denken aan het sturen van een sommatiebrief naar de inbreukmakende partij, vorderen van schadevergoeding bij de rechter of betaling van de winst die met gebruikmaking van merk en/of model is gemaakt of overdracht van de inbreukmakende domeinnaam.

Neem contact met ons op

Merel Teunissen advocaat

"Als advocaat ben ik pragmatisch en denk ik graag met mijn cliënten mee om tot een oplossing te komen."

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.