1 min Leestijd

Boek “Film voor de Rechter” van Roland Wigman en Wendela Bierman gepresenteerd op 22 juni a.s.

Op woensdag 22 juni 2011 zal het door Roland Wigman en Wendela Bierman geschreven boek “Film voor de Rechter” worden gepresenteerd in EYE Film Instituut Nederland te Amsterdam. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij DeLex.

In Film voor de Rechter wordt op een toegankelijke wijze rechtspraak over film besproken. Veel aandacht is er voor de intellectuele eigendomsaspecten van film. De schrijvers, Roland Wigman en Wendela Bierman delen hun uitgebreide praktijkervaring en geven vele anekdotes uit de Nederlandse en internationale filmpraktijk. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden slagen de schrijvers er in een begrijpelijk juridisch filmkader te schetsen.

Film voor de Rechter is het eerste deel in een serie, waar ook Muziek voor de Rechter, Boek voor de Rechter, Bouwwerk voor de Rechter en Mode voor de Rechter onderdeel van zullen uitmaken.

Roland Wigman en Wendela Bierman zijn beiden advocaat bij Versteeg Wigman Sprey advocaten. Zij adviseren onder meer filmproducenten, financiers en filmmakers over alle juridische aspecten van het maken en exploiteren van films.

Het boek kost EUR 22,50 en is vanaf 23 juni 2011 te bestellen via DeLex (www.delex.nl).

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_original”,”fid”:”60″,”attributes”:{“height”:191,”width”:120,”class”:”media-image media-element file-media-original”}}]]