2 min Leestijd

Het boek “Boek voor de Rechter” van Wendela Bierman en Roland Wigman wordt gepresenteerd op 24 april a.s.

Op woensdag 24 april 2013 zal het door Wendela Bierman en Roland Wigman geschreven boek “Boek voor de Rechter” worden gepresenteerd in Hôtel Droog te Amsterdam. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij DeLex.

In “Boek voor de Rechter” wordt op een toegankelijke wijze rechtspraak over boeken en literatuur besproken. De auteurs schrijven in begrijpelijke taal over belangrijke juridische aspecten zoals de vrijheid van meningsuiting, auteursrecht en contractuele relaties tussen schrijver en uitgever.  Bekende oude en nieuwe arresten zoals Multatuli/Van Lennep uit 1960 en Schafthuizen/ Van Oorschot’ uit 2013 komen aan bod en illustreren de juridische do’s en don’ts in de dagelijkse praktijk van schrijven en uitgeven.  Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden slagen de schrijvers er in een begrijpelijk juridisch kader te schetsen.

“Boek voor de rechter” is het tweede deel in een serie  waarin op toegankelijke wijze rechtspraak wordt besproken. Eerder verscheen Film voor de rechter, en ook Muziek voor de Rechter, Bouwwerk voor de Rechter en Mode voor de Rechter zullen van de serie onderdeel uitmaken.

Wendela Bierman en Roland Wigman zijn advocaat bij Versteeg Wigman Sprey advocaten. Roland Wigman is voorts een van de naamgevers van uitgeverij Menken Kasander & Wigman. Zij adviseren onder meer uitgevers, schrijvers, illustratoren, grafisch ontwerpers en financiers over alle juridische aspecten van het maken en exploiteren van boeken. Het boek kost EUR 27,50 en is vanaf 25 april 2013 te bestellen via DeLex (www.delex.nl).

 [[{“fid”:”96″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:220,”width”:138,”alt”:”Boek Voor De Rechter”,”class”:”media-element file-default”}}]]